Kurti: Sastanak sa gradonačelnicima na svaka tri meseca

Aljbin Kurti sa gradonačelnicima
Izvor: lajmi.net

Premijer Aljbin Kurti održao je danas sastanak sa predsednicima opština za koji je rekao da je prošao veoma dobro i najavio je da će se takvi susreti organizovati na svaka tri meseca, prenosi Ljajmi.

Sastanku su prisustvovali i ministar administracije lokalne samouprave Eljbert Krasnići i ministar finansija, rada i transfera Hekuran Murati, a teme razgovara bile su učinak budžeta opština i kapitalne investicije, struja i voda, investicije, zelena agenda, digitalizacija na lokalnom nivou...

„Održavaćemo ovakve sastanke svaka tri meseca, ali ćemo se češće sastajati oko konkretnih opštinskih pitanja. Ovo je bio sastanak više o njihovim zajedničkim problemima“, rekao je Kurti.

Gradonačelnik Orahovca Smajlj Ljatifi rekao je da su izneli svoje pritužbe i zahteve Vladi, ali da nisu dobili nikakav komentar.

„Izneli smo ozbiljnu zabrinutost koju imamo sa stanovišta stagnacije javnih kapitalnih investicija. Razgovarali smo i o pitanju poplava i tražio sam od vlade da opština Orahovac ima hitan finansijski paket za nadoknadu šteta koje imamo u porodičnoj privredi, poljoprivredi, domaćinstvima, preduzećima...", rekao je on.

Gradonačelnik Peći Gazmend Muhadžeri istakao je da je tokom sastanka govorio o realizaciji projekta autoputa koji se čeka već četiri godine, dok je gradonačelnik Gnjilana Aljban Hiseni rekao je da je sastanak protekao izuzetno dobro i da je fokus bio na opštim problemima građana u opštinama.