Kurti u poseti Pedijatrijskoj bolnici, nije odgovarao na politička pitanja

Aljbin Kurti u Tirani
Izvor: Kosovo Online

Kosovski premijer Aljbin Kurti otvorio je danas Odeljenje za magnetnu rezonancu u Pedijatrijskoj bolnici u Univerzitetsko kliničkom centru u Prištini, a tom prilikom nije govorio o političkim dešavanjima na Kosovu iako su novinari insistirali na tome, prenosi Ekonomija onlajn.

Kurti je zajedno sa ministrom zdravlja Arbenom Vitijom otvorio odeljenje za koje je rekao da je investicija vredna više od milion evra i da je donacija Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Na pitanja novinara o političkoj situaciji na Kosovu, Kurti je samo odgovorio da će na jesen i prizrenska bolnica biti opremljena magnetnom rezonancom.

"Nakon funkcionalizacije magnetne rezonance u bolnici u Peći, to radimo i u Pedijatrijskoj bolnici ovde u Prištini. U međuvremenu, na jesen ćemo otvoriti i magnetnu rezonancu u bolnici u Prizrenu. S jedne strane, želimo da imamo što veću decentralizaciju sve kvalitetnijih usluga, da imamo najbolju moguću dijagnozu za sve pacijente i da imamo što kraće liste pacijenata", kazao je Kurti.

Kako je dodao, izlečenje i terapija mnogo zavisi od dijagnostike.

"S jedne strane zavisi od medicinskog okvira, a s druge strane, od savremene tehnologije, to je ova magnetitna rezonanca čija je vrednost više od milion evra i koja je opet donacija na kojoj se takođe zahvaljujemo Ujedinjenim Arapskim Emiratima", rekao je Kurti.