Kusari-Ljilja: Srbija nastavlja sa idejama podele Kosova i razmene teritorija

mimoza kusari ljilja
Izvor: ekonomija onlajn

Srpska država nastavlja da proizvodi ideje o podeli Kosova i o razmeni teritorija i ko zna kakve nove ideje mogu da nastanu u budućnosti, rekla je danas Mimoza Kusari-Ljilja, šef parlamentarne grupe Pokreta Samoopredeljenje.

Ona je u Skupštini Kosova rekla, da im "preostaje da ojačaju svoju Republiku, da naprave zajednički dom za sve njene građane, siguran i prosperitetan za generacije koje žive i druge koji dolaze", prenela je Gazeta Ekspres.

"Razgovori koji se vode u Briselu nisu laki, ali danas su u novom i drugačijem duhu od onoga što smo imali ranije“, navela je ona.

Iz ugla opozicije, razgovori sa Beogradom u Briselu nisu transparentni.

"Nažalost, proces dijaloga prati veliki nedostatak transparentnosti, građani, poslanici Skupštine Kosova kao predstavnici građana ne znaju unapred šta je dnevni red premijera, ne znaju ni pozicija niti opozicija, niko ne zna šta je dnevni red premijera, o čemu će se razgovarati u Briselu, ne znamo za predloge koji dolaze od naše strane o kojima će se razgovarati u ovom procesu “, izjavio je šef poslaničke grupe Demokratske partije Kosova Abeljard Tahiri.