Maljoku i Davenport: Dogovoren nastavak saradnje kroz različite projekte

Jetiš Maljoku i Majkl Davenport
Izvor: Telegrafi.com

Predsednik Tužilačkog saveta Kosova (TSK) Jetiš Maljoku razgovarao je danas sa šefom misije OEBS-a Majkl Davenportom o produbljivanju saradnje između Saveta i OEBS-a, prenosi Telegrafi.

Sastanak je održan u cilju unapređenja profesionalnih i administrativnih kapaciteta tužilačkog sistema, gde je naglašeno da je OEBS na Kosovu dao značajan značaj kroz održavanje posebne obuke za podršku TSK i državnom tužiocu, u izradi strateških planova, ciljeva, akata i praktičnih vodiča za rad.

Kako se navodi u saopštenju, ambasador Davenport je naglasio da je njegova volja i volja organizacije koju vodi da podrže zajedničke procese, kako bi se ostvario neophodan napredak za razvoj tužilačkog sistema, od čega će koristi imati svi građani Kosovo, bez razlike.

Maljoku i Davenport su takođe istakli da treba dati značaj Istanbulskoj konvenciji Saveta Evrope, koja je postala deo kosovskog zakonodavstva, a koja je neophodna tužiocima koji se bave slučajevima nasilja u porodici, kao i advokatima žrtava zločina da bi stekli dodatna znanja o ovoj konvenciji.

Kako se navodi, dvojica sagovornika dogovorili su nastavak saradnje kroz različite projekte, u cilju povećanja efikasnosti, efektivnosti i transparentnosti tužilačkog sistema.