Mandl zatražio pojašnjenje od diplomata EU zbog označavanja Kurtija kao lidera opozicije

Lukas Mandl
Izvor: Reporteri

Poslanik Evropskog parlamenta iz Austrije Lukas Mandl zatražio je pojašnjenje od lidera Evropske unije, zašto je premijer Kosova Aljbin Kurti nazvan liderom kosovske opozicije.

Mandl je na Tviteru zatražio pojašnjenje od predsednice Evropske Komisije Ursule fon der Lajen, šefa evropske diplomatije Đuzepa Borelja, komesara za proširenje Olivera Varheljilja i specijalnog izaslanika EU za dijalog Miroslava Lajčaka, nakon što je to pitanje pokrenula i austrijska novinarka Franciska Činderle.

"Mogu li da dobijem pojašnjenje o pitanju koje je novinarka pokrenula", upitao je Mandl i zahvalio se unapred na odgovoru na albanskom, srpskom, engleskom, nemačkom i francuskom jeziku.

Zvanični sajt EU koji prati sastanke koji se održavaju u Evropskoj komisiji, u najavi za sastanak koji je juče u Briselu održan u okviru dijaloga Beograda i Prištine, najavio je kosovskog premijera Aljbina Kurtija kao "lidera kosovske opozicije".

Greška je kasnije ispravljena, što je privuklo veliku pažnju, pa i pažnju Mandla koji je zatražio pojašnjenje od diplomata EU.