Molićaj: Izglasavanjem predsednice Kosova, DSK je nestao sa političke scene

Dardan Molićaj
Izvor: Ekonomia online

Predsednik Socijaldemokratske partije Dardan Molićaj smatra da je podrškom izboru Vjose Osmani za predsednicu Kosova, DSK praktično prestao da postoji na političkoj sceni Kosova, prenosi Ekonomija onlajn.

Molićaj je ubeđen da je podrška DSK Osmani i Kurtiju fatalna greška i da dovodi u pitanje njihovu autentičnost i postojanje.

"Demokratski savez Kosva je pogrešio, misleći da je uzrok ubedljivog poraza na izborima loš tretman Kurtija, pa je odlučio da pokaže navodnu konstriktivnost podrškom njegovog predloga i izabere Vjosu Osmani za predsednicu Kosova", smatra Molićaj.

Lider Socijaldemokratske partije ubeđen je da je DSK doneo pogrešnu odluku, čime je doživeo još veći pad rejtinga

"Umesto da mu se suprotstavi DSK je Kurtiju dao svu moć, pogrešno verujući da će Vjosa Osmani kao predsednica delovati nezavisno od premijera. Predsednica sada prati Kurtija i Konjufcu, govori šta i oni govore. Umesto da bude snažna opozicija DSK je potpuno izgubio autentičnost i praktično kao da ni ne postoji. U trenutku kada je Vjosa Osmani izabrana za predsednicu rejting DSK je još više opao i sada jedva da se može reći i da postoje na političkoj sceni Kosova", zaključuje Molićaj.