Murati: Opozicija samo kritikuje, a ne poziva na vakcinaciju

Hekuran Murati
Izvor: lajmi.net

Ministar finansija Hekuran Murati izjavio je da je na sednici kosovske skupštine, na kojoj se danas razmatrala situacija u vezi sa pandemijom, od opozicije čuo samo kritike na račun vlade u vezi sa upravljanjem pandemijom, ali ne i pozive na vakcinaciju i poručio da su antikovid mere jedine metode koje mogu da odgovore na virus, prenosi Reporteri.

On je rekao i da ako se mere ukinu, da onda nemaju pravo da optužuju vladu za povećanje broja slučajeva zaraze koronavirusom.

"Jedna stvar koja je dokazana je da su vakcine do sada imale svoj efekat. Do sada nisam čuo nijednog poslanika da poziva na vakcinaciju građana, vidimo da imamo veliki broj obolelih od koronavirusa, ali na svu sreću imamo mali broj umrlih. Moramo da pozovemo da se nevakcinisani vakcinišu, a da oni koji su vakcinisani dobiju drugu i treću dozu", rekao je Murati.

On je naveo da su antikovid mere jedine metode koje mogu da odgovore na virus.

"Videli smo iz prošlosti da mere deluju posle nedelju-dve, to su jedine metode kojima možemo da odgovorimo na virus. Vakcine i mere, nijedna vlada nije uspela da upravlja drugačije", rekao je Murati.