Muškoljaj: Uklanjanje bilborda u Zvečanu populistička akcija ministara Svečlje i Krasnićija

Imer Muškolaj
Izvor: Ekonomia Online

Politički analitičar Imer Muškoljaj kazao je da je uklanjanje bilborda sa fotografijama počasnih građana Zvečana u toj opštini populistička akciju dvojice ministara - Dželjalja Svečlje i Eljberta Krasnićija, prenosi Dukađini.

Muškoljaj je kazao da je ta akcija urađena da bi se pokazala snaga i prisustvo "države Kosovo" na severu.

Naglasio je da ta akcija u praksi nema nikakve koristi.

"Ne znam kojim propisom su zabranjene fotografije predsednika Srbije na bilbordu. Za mene nije opravdanje što skidamo slike diktatora. Vučića možete naći i u školama na srpskom jeziku. Činilo mi se populističkom akcijom ministara Svečlje i Krasnićijem, sa težnjom da se pokaže da Kosovo ima snage da ovako deluje i da su prisutni na severu", rekao je.

Muškoljaj dodaje da je prisustvo Srbije na Kosovu dublje od nekih nelegalnih bilborda.

"Uklanjaju gluposti, a prisustvo Srbije na Kosovu je dublje od fotografije Vučića ili Putina. Vlada bi morala da preduzme mere da ublaži prisustvo Srbije na Kosovu", rekao je.

Prema rečima Muškoljaja, uklanjanje bilborda je urađeno radi unutrašnje politike.

Bilbordi sa fotografijama počasnih građana Zvečana Aleksandra Vučića, Marka Đurića, Vladimira Putina, Novaka Đokovića uklonjeni su danas, a uklanjanju su prisustvovali ministri Dželjalj Svečlja i Eljbert Krasnići.

Svečlja je uz opis videa na kojem se uklanjaju bilbordi, a koji je postavio na Fejsbuku, naveo da su u Zvečanu "uklonjeni nelegalni bilbordi sa simbolima i slikama diktatora i agresora, koji su neprihvatljivi u Republici Kosovo".