Mustafa: Izjava ministarke Hajdari je prevara vlade Aljbina Kurtija

Isa Mustafa
Izvor: Reporteri

Bivši predsednik Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa smatra da je izjava ministarke trgovine, preduzetništva i industrije Rozete Hajdari “da reciprocitet sa Srbijom ne rešava problem”, zapravo predstavlja prevaru kosovske Vlade na čijem je čelu Aljbin Kurti, prenosi Reporteri.

Mustafa je naglasio da je reciprocitet sa Srbijom bio među glavnim uzrocima izbora svih onih koji su se takmičili sa Samoopredeljenjem ili unutar ove stranke, odnosno aktuelne vlade, predsednika, premijera.

On je dodao da ni jedna kosovska Vlada ne može da izbegne dijalog sa Srbijom, jer bi u suprotnom došlo do pada te vlade.

„Svi glasači moraju da znaju da se dijalog sa Srbijom ne može izbeći i da vlada koja postavlja prepreke dijalogu pada, kao što su padale i ranije“, rekao je Mustafa.

On je optužio aktuelnu vladu da je izneverila svoje birači koji su joj dali poverenje da upravlja Kosovom.

“Oni koji su verovali u njihova obećanja sada vide stvarnost. Vlada vara, ali uzela je većinu glasova da vara, da radi šta hoće. „Nažalost, uz odobrenje dela opozicije, koje je omogućilo Samooopredeljenju da konsoliduje apsolutnu moć“, zaključio je Mustafa.