Naslednik Engela dobro upoznat sa situacijom na Zapadnom Balkanu

gregori veldon miks
Izvor: Reporteri

Demokratski kongresmen Gregori Veldon Miks, koji će naslediti Eliota Engela na mestu predsednika Komiteta za spoljne poslove Predstavničkog doma Kongresa SAD, dobro je upoznat sa situacijom na Zapadnom Balkanu, jer je u dva mandata bio član Pododbora za spoljne poslove za Evropu i Evroaziju, piše Reporteri.

Miks je takođe kopredsedavajući parlamentarne grupe za Evropsku uniju i u Kongresu je od 1998. godine.

Kako navodi Reporteri, krajem juna 1999. godine, Miks je čestitao i zahvalio se američkim i NATO trupama što su "uspešno donele mir na Kosovo i zaustavile brutalno etničko čišćenje kosovskih Albanaca za samo 11 nedelja".

U zvaničnoj izjavi iz maja 2011. godine, Miks je, kao član Pododbora za Evropu i Evroaziju, čestitao vladi Srbije na hapšenju Ratka Mladića.

"Mladićevo hapšenje predstavlja glavni korak ka zatvaranju tragičnog perioda u istoriji zapadnog Balkana. Moje misli su sa žrtvama besmislenog nasilja i ubistava koje su počinili Mladić i njegove grupe širom regiona. Nadam se da će preživeli i rođaci imati utehu u pravdi koja će biti izvedena pred Međunarodnim krivičnim sudom za bivšu Jugoslaviju u Hagu", napisao je Miks i dodao da će Mladićevo hapšenje Srbiju približiti članstvu u EU i da se raduje saradnji sa Srbijom i Balkanom.

Ja
10. Decembar 2020.
Nije istina da je bilo ciscenje albanaca nego ste svi vi picistili srbe sa albancima zajedno nikakvo albansko ciscenje nije bilo nista nije istina !!!!
Ja
10. Decembar 2020.
I svi znamo da nije bilo tako i to je istina!!!!
Ja
10. Decembar 2020.
Pocistile ste celu jugoslaviju i mnogo ste naroda u celom balkanu ponistili i to je istina !!!!!
Memet Biljali
10. Decembar 2020.
Poceti razmisljati sta misli " komsija" i pokusati ga razumjeti To mora biti cilj Tat cemo moci doci do pravde i istine