Novosti: Albanci se spremaju za napad na Srbe, svi specijalci prekidaju odmore

Jarinje - protest
Izvor: Kosovo Online

Direktor operative Kosovske policije naložio je da svi specijalci od sutra prekidaju odmore i da od sutra specijalne jedinice moraju da budu u punom kapacitetu i operativne za delovanje, prenose Novosti svoja saznanja.

Albanci, kako pišu Novosti, svakodnevno pripremaju teren za nasilno sprovođenje nelegalnih mera za koje su najavili da stupaju na snagu 1. septembra, kada počinje primena odluke o suspenziji srpskih dokumenata i registarskih tablica.

Novosti podsećaju da se specijalci Aljbina Kurtija ubrzano obučavaju za razbijanje barikada i upotrebu teških mitraljeza.

Rano jutros, kako prenose izvori Novosti, Policija Kosova je uspostavila osmatračnicu kod telekomunikacionog repetitora iznad administrativnog prelaza Jarinje.

Istovremeno, Mobilna granična jedinica Kosovske policije počela je da ukopava u zemlju cisterne za naftu, u cilju sprečavanja oštećenja i eksplozije.

"Očigledno je da ovo sve ukazuje na to da se Priština sprema za udar na sever KiM i da se neće libiti da upotrebi silu ako Srbi ne prihvate dokumenta lažne države. Informacije da KP postavlja osmatračnice blizu administrativnih punktova samo potvrđuje saznanja 'Novosti' da Kurtijevi specijalci uveliko izviđaju teren i biraju najpodesnije kote za napad. Naše službe došle su do saznanja da Albanci žele da instaliraju i snajperska gnezda, a meta bi im bili viđeni lokalni Srbi i funkcioneri Srpske liste", navode Novosti.

Predsednik Aleksandar Vučić, podsećaju, u petak je otkrio da Beograd zna imena šestorice Srba čiju likvidaciju sprema Kurtijeva vlast.