Opozicija: Razlike između Predsedništva i Vlade Kosova očigledne

osmani i kurti
Izvor: Ekonomia online

Sukob predsednice Kosova Vjose Osmani i Vlade, koji je nastao zbog slanja pisma predsedavajućem Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope bez obaveštavanja Osmani, opozicija vidi kao manifestaciju razlika koje su oduvek postojale a koje, kako navode, pokazuju da postoje ozbiljni problemi u funkcionisanju Kosova, prenosi RTK.

Potpredsednik Demokratskog saveza Kosova Ljufti Haziri rekao je da su iznenađujuće razlike između Osmani i Ministarstva spoljnih poslova jer, kako kaže, ovlašćenja spoljne politike pripadaju Predsedništvu.

"To jasno pokazuje da postoje ozbiljni problemi u funkcionisanju države i većina njih, nažalost, smatra Republiku Kosovo privremenom", naveo je Haziri.

Poslanica Alijanse za budućnost Kosova Time Kadrijaj kaže da je Osmani do sada ćutala i pred greškama koje je, prema njenim rečima, napravio premijer Aljbin Kurti.

"Premijer Kurti pravio je uzastopne greške, na predsednici je bilo da istakne te postupke, ali ona je ćutala i sada mu odjednom protivureči. Znači da se otkrivaju razlike između Predsedništva i Vlade", navela je Kadrijaj.