MSP Kosova o izjavama Osmani: Ne komentarišemo spekulacije

MSP Kosova
Izvor: Gazeta Express

Ministarstvo spoljnih poslova Kosova oglasilo se povodom tvrdnji Kabineta predesdnice Kosova Vjose Osmani da nije bila uključena u odluku da se pošalje pismo Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope, ističući da je reč o spekulacijama i "pričama iz druge ruke", prenosi Dukađini.

Ministarstvo spoljnih poslova Kosova poručilo je da ne odgovara na pitanja koja su zasnovana na spekulacijama.

"Nemoguće je da Ministarstvo spoljnih poslova odgovori na pitanja koja su u potpunosti zasnovana na spekulacijama i pričama iz druge ruke. Sa zadovoljstvom vam stojimo na raspolaganju za pitanja koja su u nadležnosti Ministarstva spoljnih poslova i dijaspore", rekao je Leutrim Sahiri iz tog ministarstva.

Predsednik Skupštine Kosova Gljauk Konjufca je pre nekoliko dana kazao da Osmani nije bila upućena u pismo Gervale Savetu Evrope od 16. maja u kome se navodi da će Kosovo do kraja maja poslati nacrt statuta ZSO Ustavnom sudu, a kao razlog naveo to što Osmani tada nije bila na Kosovu.

Osmani je na to odgovorila da to što u tom trenutku nije bila na Kosovu nije opravdanje, posebno u 21. veku kada se, kako kaže, putem telefona može sve dogovoriti.