Osmani: Odluke kosovskih institucija u skladu sa Briselskim sporazumima o slobodi kretanja

Gabrijel Eskobar i Vjosa Osmani
Izvor: Facebook

Kosovska predsednica Vjosa Osmani razgovarala je sa specijalnim američkim izaslanikom za Zapadni Balkan i zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Gabrijelom Eskobarom o procesu dijaloga sa Srbijom, kao i o najnovijim dešavanjima, sa posebnim akcentom na sever Kosova, kaže se u saopštenju iz kabineta predsednika Kosova, prenosi Ekonomija onlajn.

Osmani je, kako se navodi, rekla da je prioritet kosovskih institucija primena zakona i u tom kontekstu istakla da su odluke kosovskih institucija u skladu sa Briselskim sporazumima o slobodi kretanja i da nisu usmerene protiv bilo koje zajednice.

"Na sastanku sa Eskobarom, predsednica Osmani je istakla da će Kosovo nastaviti da bude konstruktivna, ravnopravna i posvećena strana u procesu dijaloga, doprinoseći miru i stabilnosti u zemlji i regionu", navodi se u saopštenju.

Prema njenim rečima, institucije Kosova su u stalnoj komunikaciji i koordinaciji sa međunarodnim partnerima i svaka njihova odluka odražava ustavni duh Kosova i demokratske vrednosti.

Medijima je bilo omogućeno da snimaju početak sastanka Eskobara i Osmani, dok izjava za medije nije bilo.