Osmani u Ajovi: SAD bile uz Kosovo u dobrim i lošim danima

Vjosa Osmani i Kim Rejnolds
Izvor: Facebook

Kosovska predsednica Vjosa Osmani izjavila je prilikom sastanka sa guvernerkom Ajove Kim Rejnolds, da su SAD bile uz Kosovo u najmračnijim trenucima i da je njihova veza posebna, prenosi RTV 21.

Osmani je istakla da će narod na Kosovu uvek imati najdublje poštovanje prema SAD.

„Stajali ste uz nas u najmračnijim trenucima, kada nam je trebao spasitelj, spasili ste nam živote, i ne samo to, koračali ste sa nama kroz dobre i loše dane. Sjedinjene Države su uvek bile sa nama, a posebno Ajova. Ono što zaista izdvaja ovaj savez su izvanredne veze među ljudima koje su se razvile tokom godina. Svim srcem se može reći da postoji duboka i istinska veza između građana naše dve zemlje“, navela je Osmani.

Ona je istakla da je partnerstvo poput Kosova sa SAD najbolji primer da se zajednički ciljevi mogu unaprediti kroz zajedničke vrednosti.

„Naše partnerstvo je jačalo iz dana u dan kako smo širili saradnju u svim oblastima od zajedničkog i strateškog interesa, kao što su odbrana, poljoprivreda, turizam i energetika. I sigurna sam da je ovo samo početak našeg odličnog odnosa i neki od prvih trenutaka ka većim naporima u budućnosti“, dodala je Osmani.

Guvernerka Ajove Kim Rejnolds izjavila je da se odnos Kosova i Sjedinjenih Američkih Država gradi na osnovu najvišeg partnerstva Nacionalne garde i KBS.