Pacoli čestitao Kurtiju: Nadamo se da će Kosovo postati bolje nego što jeste

pacoli
Izvor: Profimedia

Predsednik Aalijanse za novo Kosovo i poslanik Bedžet Pacoli čestitao je na izboru novom premijeru Aljbinu Kurtiju, napomenuvši da vladu čekaju mnogi izazovi, ali da će lično pružiti svoju podršku, kako bi oni bili prevaziđeni.

"Posle dostojanstvene primopredaje zadatka od strane prethodne vlade i početka rada nove, čestitam novoizabranom premijeru gospodinu Aljbinu Kurtiju i njegovom kabinetu. Želim im sve najbolje u budućem radu u službi svih građana Kosova", napisao je Pacoli na Fejsbuku.

Izrazio je uverenje da će se Kurtijeva vlada zasnivati na nacionalinim principima, pluralizmu i demokratiji koji obezbeđuju nastavak  prozapadne orijentacije Kosova.

"Pred ovom vladom su mnogi izazovi, od pandemije, ekonomske recesije, obrazovanja, spoljne politike i potrebe za preduzimanjem neophodnih reformi koje bi privukle strane investicije i otvorila nova radna mesta. Svi ćemo podržati vladu kada odradi dobar posao i igraćemo dinamičnu ulogu u svim oblastima van Skupštine, ali i kao opozicija u parlamentu“, napisao je Pacoli.

Dodao je da se nada da će Kosovo postati bolje nego što jeste.

"Daću svoj lični doprinos u ovom pravcu, uvek na usluzi građanima Kosova", napisao je Pacoli.