Pacoli: Nova priznanja Kosova nisu deo vladinog rečnika

Bedžet Pacoli
Izvor: Facebook

Bivši ministar spoljnih poslova Kosova Bedžet Pacoli izjavio je da je iznenađen što je prošlo više od tri godine bez novog prizanja nezavisnosti Kosova, prenosi Front onjan.

"Nisam očekivao da će tri godine proći bez ikakvog novog priznanja, očekivao sam da će biti izazova, ali ne i da Kosovo povuče svoje ambicije za još više priznanja“, rekao je Pacoli.

Prema Pacolijevim rečima, priznavanje Kosova očigledno nije deo vladinog rečnika, a to povezuje sa sporazumom sa Srbijom.

"Vidim da priznanje državljanstva Kosova nije deo rečnika Vlade, a to je sada dokazano prihvatanjem sporazuma sa Srbijom, koji ne sadrži priznanje u centru. Dakle, od dejure priznanja, napravili smo korak unazad u odricanju od međunarodnog priznanja, a to nije očekivala politička elita na Kosovu“, nveo je Pacoli.

Uprkos tome, on smatra da je situacija trenutno na Kosovu bolja nego ranije, što se, kako kaže, može dokazati u svakom parametru. 

"Kosovo je trenutno mnogo bolje nego što je ikada bilo u svojoj istoriji, ali se može učiniti više. Svako normalno društvo vodi ovu raspravu jer svi imamo veća očekivanja i nismo zadovoljni onim što smo postigli. Može se napredovati samo radom a ne pričanjem i kritikovanjem", zaključio je Pacoli.