Panenka: Obaveza Praga da stane na stranu Srbije, i Češka zbog Zapada izgubila teritoriju

Radim Panenka
Izvor: Facebook

Češki novinar i predsednik Češko-srpske asocijacije Radim Panenka poručio je da je moralna dužnost Češke da stane na stranu Srbije i pokaže razumevanje u njenoj borbi za Kosovo, s obzirom na to da je i sama zbog, kako je rekao, izdaje saveznika sa Zapada, ostala bez dela teritorije 1938. godine.

On je na društvenoj mreži "X" naveo da NATO nikada ne bi bombardovao Srbiju, a zapadni svet pokušao da otme Kosovo, da Srbija ima izvore nafte ili gasa.

"Da Srbija ima svoje izvore nafte ili gasa, nikada je ne bi nelegalno bombardovao NATO, pod uticajem SAD, a zapadni svet ne bi gnusno pokušao da otme Kosovo i Metohiju, kolevku nacije, države i vere", ocenio je Panenka.

Ističe da Zapad krši međunarodno pravo i na strani je albanskih "separatista i terorista". 

"Zapad je međunarodno pravo pretvorio u toalet papir, ne poštuje Povelju UN, implementaciju Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN i na strani je albanskih separatista i terorista. Znamo to, 1938. godine saveznici su nam okrenuli leđa i poklonili se Hitleru, koji nam je takođe oduzeo deo teritorije. Tim pre, naša je moralna dužnost da stanemo na stranu Srbije u ostvarivanju pravde", poručio je Peneka.