Pantović: Strahujem da će uhapšeni u Banjskoj još dugo biti u pritvoru

Ljubomir Pantović
Izvor: Kosovo Online

Advokat Ljubomir Pantović poručio je da je uložena žalba na odluku suda da se trojici Srba uhapšenih u Banjskoj, Blagoju Spasojević, Vladimiru Toliću i Dušanu Maksimoviću produži pritvor za još dva meseca, ali da strahuje da će njihov boravak u zatvoru trajati mnogo duže od toga.

Pre dva dana je sudija za prethodni postupak Osnovnom sudu u Prištini produžio pritvor za još dva mesec protiv trojice okrivljenih za događaj od 24. septembra u Banjskoj.

"Mi branioci smo već izjavili žalbu protiv tog rešenja, međutim, s obzirom na kompleksnost događaja koji taj krivični predmet tretira i na težinu optužbi protiv njih, bojim se da će taj pritvor trajati mnogo duže“, rekao je Pantović, koji zastupa uhapšenog Spasojevića.

Dodao da je istraga još uvek na početku, te da veruje da će ona biti duga i složena.

„Za sada je odbrana u poziciji da osporava rešenje o određivanju pritvora. Mi ističemo određene argumente, međutim zbog celokupne situacije, bojim se da će pritvor trajati mnogo duže. Inače istraga u tom predmetu je na samom početku. Za sada se i dalje obavljaju forenzička ispitivanja, balistička veštačenja i drugo. Nama iz odbrane nije omogućeno da tim istražnim radnjama prisustvujemo, mada smo to tražili“, poručio je Pantović.