Peci na sajmu poljoprivrede u Sloveniji: Sledeće godine učestvuju i kosovski proizvođači

Faton Peci
Izvor: Gazeta Express

Kosovski ministar poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Faton Peci prisustvovao je svečanom otvaranju 60. Međunarodnog poljoprivredno-prehrambenog sajma "AGRA 2022" u Gornjoj Radgoni u Sloveniji, na kojem je bio i slovenački predsednik Borut Pahor, prenosi Kljan Kosova.

Peci se sastao sa ministrima poljoprivrede iz regiona, kao i sa slovenačkim kolegom i tom prilikom je dogovoreno povećanje saradnje sa Slovenijom u oblasti poljoprivrede. 

"Učešće institucija i agrobiznisa na ovakvim sajmovima dobra je prilika za stvaranje novih partnerstava sa agrobiznisima iz različitih zemalja u regionu i šire. Mogućnost učešća na ovom sajmu sledeće godine imaće i kosovski proizvođači", naglasio je Peci, koji je na poziv makedonskog kolege Ljupča Nikolovskog obišao štand proizvoda iz Severne Makedonije. 

Peci je rekao da je Kosovo unapredilo zakonodavnu agendu usvajanjem niza vitalnih zakona za poljoprivredni sektor koji će omogućiti dalje povećanje kvaliteta domaćih proizvoda, kako bi bili još prisutniji na tržištu Evropske unije. 

Međunarodni sajam poljoprivrede i hrane (AGRA), koji organizuje Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i hrane Slovenije, biće otvoren do 25. avgusta.