Peci: Počela isplata sedam miliona evra subvencija za poljoprivrednike

Faton Peci
Izvor: Reporteri

Kosovski ministar poljoprivrede Faton Peci najavio je da će danas biti isplaćeno sedam miliona evra subvencija za 5.715 poljoprivrednika, prenosi Reporteri. 

"Nedelju završavamo sa 12,12 miliona evra obrađenih za isplatu za 8.806 poljoprivrednika, korisnika Programa direktnih plaćanja/subvencija u 2022. godini za svaku poljoprivrednu kulturu. Danas obrađena vrednost za isplatu je oko sedam miliona evra, dok je broj poljoprivrednika koji će imati koristi od ovih sredstava 5.715", rekao je Peci, navodi se u saopštenju Ministarstva poljoprivrede.

Podseća se da je rok za isporučenu količinu pšenice 2. septembar. Iznos iplate je 0,03 evra po kilogramu, a nakon 2. septembra uslediće kao posebna uplata za sve podnosioce zahteva za useve pšenice koji dokažu količina isporučenog žita, na osnovu kriterijuma utvrđenih Programom direktnih plaćanja za 2022. godinu. 

"Evidencija o isporučenoj količini žitarica dostavlja se opštinskim direkcijama za poljoprivredu u odgovarajućim opštinama do 2. septembra u 16 časova. Agencija za razvoj poljoprivrede nastavlja sa štampanjem odluka za ostale poljoprivrednike korisnike", poručio je Peci dodao da sledi nastavak isplate subvencija.