Petković: Bilbord UČK u Čaglavici otvorena provokacija prema Srbima

Petar Petković
Izvor: Kancelarija za KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je da je "nedopustivo i opasno, mada ne i neočekivano, da se u finišu predizborne kampanje na Kosovu i Metohiji pojavi novi bilbord koji slavi zločine terorističke UČK".

U saopštenju dostavljenom medijima Petković navodi da "upravo glorifikaciju ove kriminalne organizacije i otvorenu provokaciju Srbima i drugom nealbanskom stanovništvu na KiM predstavlja bilbord postavljen u Čaglavici na kome piše ,Sloboda ima ime - OVК‘".

"Svedoci smo prethodnih dana jedne vrste utrkivanja u radikalizmu i ekstremističkoj retorici na račun Srbije od strane albanskih političkih predstavnika. Nažalost, iskustvo nas opominje da takve verbalne napade po pravilu prate i incidenti na terenu, pa smo pored napada na porodičnu kuću Jovanovića svedočili i ispisivanju grafita OVK na porodičnom domu Krstovića u Goraždevcu i lomljenju srpske trobojke kod spomenika žrtvama", podseća Petković.

Petković je upitao da li najnoviji bilbord s poukom UČK poručuje "da Srbi i drugi nealbanci treba da strahuju za svoju bezbednost i živote, sada kada se bliži i godišnjica 17. februara i jednostrano proglašene nasilne secesije."

"Očekujem i zahtevam od međunarodnih predstavnika da osiguraju mir i bezbednost za sve Srbe i nealbance, posebno u bezbednosno osetljivim danima koji nam predstoje i dokažu i u praksi da je miran suživot na Kosovu i Metohiji moguć", rekao je Petković.

On je molbe da ostanu uzdržani i ne nasedaju na provokacije uputio i Srbima na Kosovu.

"Iako znam da vam nije ni jednostavno ni lako, molim vas da ostanete uzdržani i mirni pred ovakvim provokacijama, jer vaša država nikada neće dozvoliti da se pogrom srpskog naroda ikada više ponovi", zaključio je Petković.

Ja
10. Februar 2021.
To je sramno sto uvelicavaju zlo to nije mir niti sloboda !!!!!