Petković: Blokade da se Srbija zaustavi, Kurti ih podržava

Petar Petković
Izvor: Kancelarija za KiM

Direktor Kancelarije za KIM i član Predsedništva SNS Petar Petković poručio je da današnje blokade puteva u Srbiji u izvedbi agresivne manjine još jednom na plastičan način potvrđuju ispraznost i beskrupuloznost politike čiji je cilj da se Srbija po svaku cenu zaustavi u napretku i razvoju.

On je primetio da se, da apsurd bude veći, neko dosetio i da blokira put ka administrativnom prelazu Merdare, čineći navodno u ime Srbije i srpstva isto ono što albanski ekstremisti godinama raznim kriminalnim administrativnim merama čine sa druge strane prelaza kako bi naudili Srbiji i Srbima.

"To je još jedan pokazatelj da Priština i Kurti podržavaju blokade puteva i daju podršku delu srpske opozicije sa kojom bi se gotovo sutra dogovorili da Beograd prizna takozvano nezavisno 'Kosovo' ", istakao je Petković.

Prema njegovim rečima, oni koji nisu umeli da grade puteve danas se pridružuju onima koji puteve blokiraju, i ta tragikomična situacija svedoči "o razmerama gramzivosti, vlastoljublja i neodgovornosti dela srpske opozicije premaskirane u zaštitnike prirodne sredine".

"Ko zna koliko je ljudi danas bilo onemogućeno da završi neodložne poslove zato što je grupica političkih ekstremista pomislila da je jača, pametnija i bolja od države i velike većine građana Srbije ponosnih na uspehe svoje države", upitao je Petković.

Srbija je, trpeljivošću prema malobrojnim ekstremistima, pokazala koliko je zaista demokratska zemlja, ali manjina ne sme da pomisli da će moći da trajno čitavu državu i sve njene građane drži kao taoce, dodao je on.