Popović, Petković i Ivanović poručuju da izjave njihovih radnika o Kurtiju ne predstavljaju stav srpskog naroda

opština Gračanica
Izvor: opština Gračanica

Gradonačelnici opština Gračanica, Parteš i Novo Brdo Srđan Popović, Dragan Petković i Svetislav Ivanović poručili su danas da su izjave Nebojše Perića, Ivice Jančića i Zorana Cvetkovića o tome da je “kosovski premijer Aljbin Kurti dobrodošao u ovim opštinama ako ima dobre namere” bez ikakve težine.

U zajedničkom saopštenju za javnost se ističe da radnici ovih opština, koji su ovakav stav izneli na događaju povodom 100 dana kosovske vlade, nisu imali predstavnički kapacitet “te ne mogu da predstavljaju stavove građana naših opština o bilo kom pitanju, a posebno ne o političkim temama”.

“Isto tako, organizator ovog montiranog događaja, Dejan Radivojević, nema nikakav kapacitet da govori o stavovima srpskog naroda koji živi u opštinama Gračanica, Parteš i Novo Brdo, jer ga niko od građana nije birao za svog predstavnika niti su njegove izjave odraz stavova našeg naroda”, poručuju čelnici ove tri opštine.

Oni dodaju da se postavlja pitanje čemu ovakvi događaji služe i kome je interes da se, kako kažu, laži predstavljaju kao stavovi srpskog naroda.

“Ako je pak neki pojedinac odlučio ili prihvatio ulogu promotera albanskih lidera, onda je to njegova lična odluka i lični stav, a nikako stav našeg naroda”, jasni si gradonačelnici Gračanice, Parteša i Novog Brda.