Putin: Nastavljamo podršku Srbiji u zaštiti njenog suvereniteta, redovno razgovaram sa Vučićem

Putin i Vučić u Sočiju
Izvor: instagram

Rusija će nastaviti da produbljuje saradnju sa Srbijom i nastaviće da srpskim prijateljima pruža svestranu pomoć u borbi za legitimna prava i interese Srbije, zaštiti njenog državnog suvereniteta i teritorijalne celovitosti, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin, prenose Novosti.

Putin je to rekao na ceremoniji uručenja agremana ambasadorima stranih država, dodajući da Rusiju i Srbiju povezuje strateško partnerstvo. Svečanosti je prisustvovao ambasador Srbije u Moskvi Momčilo Babić.

"Oslanjajući se na tradiciju prijateljstva, kulturnu, duhovnu i istorijsku bliskost naših bratskih naroda. Redovno razgovaram sa predsednikom Vučićem, tokom ličnih sastanaka i telefonskih razgovora, o ključnim pitanjima daljeg razvoja saradnje. Cenimo napore srpskih prijatelja da sprovode uravnoteženu, nezavisnu politiku na međunarodnoj areni", rekao je ruski lider, a preneo Sputnjik.

Rusija i Srbija nastaviće da produbljuju saradnju u ekonomskoj, naučno-tehničkoj i humanitarnoj sferi.

"U okviru međunarodnog prava, oslanjajući se na rezoluciju 1244 SB UN, nastavićemo da pružamo našim srpskim prijateljima svestranu pomoć u borbi za legitimna prava i interese Srbije, zaštiti njenog državnog suvereniteta i teritorijalne celovitosti", zaključio je Putin.