Radojević: Odluku o otvaranju mosta na Ibru mogu da donesu samo Srbi

Milan Radojević
Izvor: Kosovo Online

Bivši gradonačelnik Severne Mitrovice Milan Radojević rekao je da odluku o ponovnom otvaranju mosta na Ibru mogu da donesu samo Srbi koji su, kako je naveo, platili visoku cenu da opstanu na severu Kosova.

Radojević je na Instagramu naveo da je Severna Mitrovica nakon 1999. godine ostala jedina urbana, gradska sredina u kojoj većinu čine Srbi.

"Za odbranu grada plaćena je visoka cena. Od 1999. do 2013. godine bilo je preko 1.000 napada na glavnom gradskom mostu iz pravca južnog dela Kosovske Mitrovice. U tim napadima bilo je na stotine ranjenih Srba, a nekoliko naših sugrađana je izgubilo život braneći grad i sever", naveo je Radojević.

Kako je istakao, sloboda kretanja u Severnoj Mitrovici nikome nije uskraćena.

"Današnji severni deo Kosovske Mitrovice je jedina multietnička sredina na KiM, sa mešovitim naseljima poput Bošnjačke mahale i Mikronaselja, gde zajedno žive Srbi, Albanci, Bošnjaci, Goranci, i sloboda kretanja nikome nije uskraćena. U južnom delu Kosovske Mitrovice nema Srba. Na groblje i u crkvu se odlazi samo i isključivo pod policijskom pratnjom", dodao je Radojević.

Naglasio je da odluku o otvaranju mosta na Ibru mogu da donesu samo Srbi.

"Odluku o eventualnom otvaranju glavnog gradskog mosta mogu doneti samo Srbi, građani Kosovske Mitrovice i severa koji su skupu cenu platili kako bi Srbi ostali da žive u severnom delu Kosovske Mitrovice, ali i u ostalim opštinama na severu. Tu odluku ne može da donese niko drugi do nas samih", poručio je Radojević.