Rakić: Pupčanu vrpcu srpskog naroda sa Kosova sa državom Srbijom niko neće moći da preseče

Goran Rakić
Izvor: Kosovo Online

Predsednik Srpske liste Goran Rakić rekao je danas, posle sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Kuršumliji, da „pupčanu vrpcu srpskog naroda sa Kosova sa državom Srbijom niko neće moći da preseče.

Rakić je rekao da je „rezultat koji je Srpska lista ostvarila na izborima 14. februara nije samo pobeda Srpske liste, već jasan pokazatelj srpskog jedinstva i srpske sloge“.

„Pojedini kvazi političari koji žive na Kosovu, ali ima takvih i u Beogradu koji su zavaljeni u duboke kožne fotelje i koji podržavaju takve političare, nisu uspeli u svojoj nameri da razbiju naše jedinstvo. Posebno nas raduje što smo imali priliku da održimo ovakav sastanak i zatražili smo od predsednika Aleksandra Vučića da se što češće ovako sastajemo, jer nama to mnogo znači“, rekao je Rakić.

On je istakao da su predsednik Srbije i ministri u srpskoj vladi koji su danas prisustvovali ovom sastanku u Kuršumliji izneli uveravanja da će započeti projekti biti završeni, ali i da će veliki broj infrastrukturnih projekata biti realizovan u toku ove godine.

Rakić je na kraju svog obraćanja zahvalio srpskom narodu na Kosovu koji je pokazao slogu, jedinstvo i želju da ostanu na Kosovu.