Rama: Hvala svima koji su nas podržali da napravimo istorijski korak Kosova ka SE

Edi Rama
Izvor: Kosovo Online

Albanski premijer Edi Rama čestitao je Kosovu na dobijanju preporuke za članstvo u Savetu Evrope na Parlamentarnoj skupštini ističući da je napravljen istorijski korak i zahvaljujući svima koji su omogućili da se napravi, kako naglašava, taj pravi korak.

Rama je na Fejsbuku naveo da je Kosovo zaslužilo ovo izglasavanje preporuke za članstvo i poručio da u maju na Komitetu ministara treba staviti pečat na članstvo.

"Čestitke, čestitke, čestitke od srca Kosovu i hvala svim prijateljima i partnerima u Parlamentarnoj skupštini, koji su nas podržali da učinimo ovaj pravi korak, koji je Kosovu dao ono što je zaslužilo i odao počast samom Savetu Evrope", naveo je Rama.

Navodeći da predstoji poslednji istorijski korak u maju, Rama je poručio da svi moraju da urade jedinu pravu stvar - da glasaju za članstvo Kosova.

"Sada poslednji istorijski korak u maju, u Komitetu ministara, gde svi moraju da urade jedinu pravu stvar: Pečat ovog članstva bez kojeg evropskom mozaiku Saveta Evrope nedostaje nepobitni i nezamenljivi kamen Kosovo. Napred Kosovo!", istakao je Rama.