Rama: Uklonićemo granicu, Drač je Kosovo, zajednička proslava 150. godišnjice Prizrenske lige

Hoti i Rama

Premijer Albanije Edi Rama poručio je danas, na zajedničkoj sednici kosovske i Vlade Albanije, da su zajedničke ambicije da se ukloni granica između Kosova i Albanije, prenosi Ekonomia Onlajn.

"Naša ambicija je da uklonimo granicu između Albanije i Kosova. Verujem da je važno za ministarstva unutrašnjih poslova obe države da pojačaju svoj rad kako bi omogućili kontrolu graničnih prelaza u realnom vremenu, što bi nam omogućilo da konačno otvorimo granicu bez gubitka i jednog centimetra na bojnom frontu protiv ilegalnih aktivnosti i protiv bilo kog oblika zloupotrebe slobode kretanja“, rekao je Rama.

On je najavio da će vrlo brzo biti potpisan sporazum kojim će luka Drač biti de facto luka Kosovo. „Sporazum koji ćemo uskoro potpisati za olakšavanje carinskih postupaka između dve zemlje vodi nas do odredišta, transformacije luke Drač u de fakto luku Kosovo“, rekao je Rama.

Rama je rekao i da se sa kosovskim premijerom Avdulahom Hotijem dogovorio da zajedno obeleže 150. godišnjicu Prizrenske lige.

"Posebno je zadovoljstvo što uprkos ovom teškom trenutku kroz koji prolazimo i mi i ceo svet, ograničavanje kontakata i ograničeni uslovi za bliske sastanke, uspevamo da zajedno organizujemo ovaj šesti međuvladin sastanak Albanija i Kosova ovde u Tirani, tačno na 100. godišnjicu prestonice“, rekao je Rama.

Грешни поп Милорад
02. Oktobar 2020.
Балканска хоботница
Pera
02. Oktobar 2020.
Albaniju su stvorili jevrei iz beca 1912g oni su im i danas zastitnici broz tito je jevrein iz madjarske a njegov naslednik je tito2 soros jevrein iz madjarske pod komandom glavnih jevreja rotsild i koh iz amerike. Hitler po istrazivanju danskog instituta za genetiku 2019 ima jevrejske gene a albanci su jevreima od izuzetnog znacaja jer preko njih komanduju al kaidom isis i globalnom trgovinom drogom. Oficiri kfor su videli bin ladena u stabu haradinaja na kim pre napada na ameriku a u napadu na londonski metro eksploziv su dali albanska vojska preko tacija i haradinaja al kaidi....
Косовац
02. Oktobar 2020.
Уклонићемо и ми границу између Србије и Косова јер јеКосово -Србија.
Šone
02. Oktobar 2020.
Tako je zemljače to treba uraditi jer bolje i brže može čovek da stigne do odredjenog cilja kao u EU, bez carinske i policijske kontrole .
Zoran
02. Oktobar 2020.
Samo vi sanjajte, ali necete vi jos dugo.
Hajdana Maras
06. Oktobar 2020.
Iako je drac Kosovo, Kosovo je Srbija❤️❤️❤️