Rešitaj: Ministar Vitia što pre da napravi plan za nabavku vakcina

Aljbena Rešitaj
Izvor: Printscreen

Poslanica Alijanse za budućnost Kosova Aljbena Rešitaj rekla je da je upravljanje pandemijom zajednička bitka svih političkih partija, a posebno vlade, kojoj bi glavni prioritet trebalo da bude obezbeđivanje vakcina i konkretan akcioni plan ministra zdravlja Arbena Vitie, prenosi Gazeta Ekspres.

"Upravljanje pandemijom je naša zajednička bitka, zato uzmite u obzir da postoje pitanja na kojima bi trebalo da bude veliki fokus kosovske vlade", rekla je Rešitaj.

Dodala je da nema većeg prioriteta od upravljanja pandemijom, ali ni od obezbeđivanja vakcina za sve građane Kosova.

"I Vlada i Ministarstvo zdravlja trebalo bi da se usredsrede na obezbeđivanje vakcina i da izrade akcioni plan o načinu upravljanja isporukom vakcina. Konkretan akcioni plan Ministarstva zdravlja moraće da bude napravljen što je pre moguće, očekujem predloge ministra zdravlja Arbena Vitie za rešenje ove situacije u najkraćem mogućem roku", napomenula je Rešitaj.

Kada je reč o nastavku dijaloga Kosova i Srbije, poslanica ABK smatra da opozicija treba da bude deo tima u ovom procesu.

"Uobičajeno, zbog političkih pritisaka i političkih agendi, dijalog je jedno od pitanja koje se mora nastaviti i rešiti što je pre moguće. Želim da verujem da će Vlada takođe konstruktivno uzeti iskustvo svih onih politika koje su bile deo dijaloga u prošlosti i zajedno ćemo dati sve od sebe da jednom i zauvek zaključimo ovo pitanje", kazala je Rešitaj.