Šalja: Imenovanje za konzula je zasnovano na mojoj biografiji

Fljakron Šalja
Izvor: Facebook

Fljakron Šalja, sin poslanika Hadžija Šalje, rekao je da nema ništa loše u tome što je imenovan za generalnog konzula u Pragu, jer je to imenovanje zasnovano na njegovoj biografiji.

Prištiski mediji ocenili su da je njegov otac na ovaj način nagrađen jer je, 3. juna nakon posete Hašima Tačija i Ramuša Haradinaja, promenio svoj stav i dao svoj, odlučujući glas za formiranje Hotijeve vlade.

Takođe se navodi, da je imenovanje Šalje za konzula pokušano da se drži u tajnosti.

Međutim, nakon što je priča dospela do javnosti, novoimenovani konzul sada je na Fejsbuku objavio da je ovu poziciju dobio u skladu sa zakonom, i zahvaljujući iskustuvu koje poseduje.

"Imenovan sam na mesto generalnog konzula Republike Kosovo prema zakonu koji je na snazi na predlog MIP i ukazom predsednika Kosova. Ovaj proces zasnovan je na mojoj biografiji i petogodišnjem iskustvu na mestu državnog menadžera za Balkan i kao člana upravnog odbora češke kompanije Elanor as", napisao je Šalja.

On je istakao, da ako je sin poslanika koji je bivši član OVK, to ne bi trebalo da predstavlja prepreku, niti da podstiče javnu raspravu.

"Bilo koji građanin Kosova može da bude imenovan na državnu funkciju", naveo je Šalja.

Prema njegovim rečima, njegov otac je poslanik, ali nije ovlašćen da imenuje ili razrešava zvaničnike MIP ili generalne konzule.