Samoopredeljenje: Stari i istrošeni politički klub želi da podeli Kosovo kako bi ostao na vlasti

samoopredeljenje
Izvor: Klan Kosova

Pokret Samoopredeljenje kroz saopštenje na zvaničnoj veb stranici podsetio je na vreme kada je lider stranke Aljbin Kurti upozorio na opasnost koja preti Kosovu od formiranja ZSO, istovremeno optužujući aktuelnog predsednika Hašima Tačija, kao i lidere partija vladajuće koalicije Isu Mustafu, Ramuša Haradinaja i Fatmira Ljimaja za Sporazume potpisane u Briselu 2013. i 2015.godine.

Prema Samoopredeljenju, pomenuti lideri žele da podele Kosovo kako bi ostali na vlasti.

"Samoopredeljnje je tačno pročitalo plan Srbije za bošnjačenje Kosova. To je stari politički klub koji je još 2013. i 2015. godine želeo da ostvari ovaj plan. Nakon odluke Ustavnog suda da je formiranje ZSO prekršilo Ustav u pune 23 tačke, predsednik Tači je izneo plan teritorijalne razmene koja je opet podela Kosova. Druga fusnota sa nelegitimnim premijerom ostala je u ZSO sa izjavama koje su ovog puta gurnule predstavnika EU na dijalog da kaže da Ustav nije Biblija. Ovaj stari i istrošeni klub želi da podeli Kosovo kako bi delio i zadržao vlast", kaže se u saopštenju.

Kako se dodaje, Kosovu su potrebni slobodni i demokratski izbori, kako bi se vratilo legitimnoj vladi koja će konačno staviti tačku na ovakve projekte.