Selaković sa ambasadorom Katara: Srbija za intenziviranje političkog dijaloga

Selaković sa ambasadorom Katara
Izvor: Ministarstvo spoljnih poslova

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković sastao se danas sa ambasadorom Кatara Faresom Rumijem Al Nuaimijem i tom prilikom je istakao da je Srbija opredeljena za intenziviranje političkog dijaloga i ekonomske saradnje sa Katarom.

Selaković je konstatovao da su odnosi dve zemlje dobri i prijateljski. Ukazao je da bi za ukupne odnose Srbije i Katara od velikog značaja bile posete na najvišem i visokom nivou, uputivši poziv šefu diplomatije Кatara šeiku Mohamedu bin Abdurahmanu Al Taniju da poseti Srbiju i podsetivši na otvoreni poziv za posetu emiru Кatara, šeiku Tamimu bin Hamadu Al Taniju.

Selaković je dodao da bi bilo veoma značajno da se između dva ministarstva spoljnih poslova uspostavi redovan politički dijalog na godišnjem nivou, što uključuje i održavanje bilateralnih političkih konsultacija.

Šef srpske diplomatije preneo je spremnost Srbije za unapređenje svestrane saradnje sa Кatarom, naročito u oblastima kao što su poljoprivreda, IT, kultura i odbrana.

Takođe, informisao je ambasadora Al Nuaimija o ekonomskim uspesima Srbije i povoljnoj investicionoj klimi, naglasivši da želimo da se uveća broj katarskih investicija u Srbiji.