Nisma: Opozicija da se ujedini u zahtevu da Kurti podnese ostavku

Socijaldemokratska inicijativa
Izvor: Facebook

Raspuštanje parlamenta bez ostavke vlade ili njene smene je skidanje krivice i odgovornosti sa aktuelne vlasti, koja je doprinela degradaciji Kosova u svim sferama, poručuje Socijaldemokratska inicijativa (NISMA), uz poziv opozicionim strankama da ne pristaju ni na šta osim na ostavku vlade na čelu sa premijerom Aljbinom Kurtijem.

Iz Socijaldemokratske inicijative su na Fejsbuku uputili kritiku predsedniku DPK Memljiju Krasnićiju zbog sastanka sa Kurtijem i razgovora o parlamentarnim izborima.

"Kosovu je nedostajao opozicioni glas, stoga je zahtev za koordinacijom opozicije bio prirodan, dok razlog za oklevanje da se bude deo jedinstvenog fronta sada izlazi na videlo sa žurbom Memlija Krasnićija, koji je pre koordinacije sa opozicijom odlučio da se složi sa Aljbinom Kurtijem", navodi se u saopštenju.

U sadašnjim okolnostima, kako ističu, opozicija bi trebalo da ima samo jedan zajednički stav, ostavku Aljbina Kurtija ili njegovu smenu, što bi rezultiralo raspuštanjem skupštine i izborima.

"Raspuštanje skupštine bez ostavke ili smene vlade je prebacivanje krivice sa vlade na skupštinu, iako je vlada, a ne parlament, odgovorna za potpunu degradaciju Kosova u svim sferama", poručuju u saopštenju.