Srpska Lista: Kurti protiv ZSO, a glasao bi za jednonacionalnu Veliku Albaniju

Srpska lista
Izvor: Radio Kontakt Plus

Izjavom kako bi rado glasao za stvaranje Velike Albanije, Aljbin Kurti je pokazao svoje pravo lice koje je neuspešno skrivao svo ovo vreme i koje su neki zapadni političari zanemarivali, saopštila je Srpska lista.

"Onaj isti Aljbin Kurti koji je govorio protiv Zajednice srpskih opština kao “monoetničke zajednice” sada govori o Velikoj Albaniji, koja ne bi bila ništa drugo nego jednonacionalna tvorevima. Da li su ovo evropske vrednosti, tako što se od najviših kosovskih predstavnika poziva na stvaranje tvorevine koja je poslednji put postojala samo za vreme fašističke okupacije ovih prostora. Pitamo se šta još treba da se desi pa da Evropska unija, ali i istaknute zemlje zapadne Evrope reaguju na ovakve antievropske izjave kojima se najdirektnije ugrožava mir i spokojstvo građana", navodi se u saopštenju.

Srpska lista najoštrije osuđuje ove iracionalne izjave koje, kako se navodi, izazivaju osećaj nesigurnosti kod građana i koje im potvrđuju da se na čelu Vlade u Prištini nalazi krajnje neodgovorna osoba koja nije svesna ni svoje odgovornosti ni situacije na Zapadnom Balkanu.