Srpska lista o govoru Vučića u UN: Srbija svom snagom na strani prava i protiv nasilja

Srpska lista
Izvor: Kosovo Online

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić još jednom je, svojim govorom pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija potvrdio da je veliki državnik i da Srbija nije šaka zobi koju svaka vrana može da pokljuca, već država sa ozbiljnom državotvornom tradicijom, principima i slobodarskim idealima, poručila je večeras Srpska lista.

"Braneći pravo Srbije na sopstvenu politiku i legitimnost srpskih državnih i nacionalnih interesa predsednik Vučić je, nadamo se, nagovestio dolazak nekog boljeg sveta, u kojem će mali imati istinsko pravo na svoj glas i biti zaštićeni od samovolje velikih“, navodi se u saopštenju.  

Konstatujući da mnogi neće biti srećni zbog toga što je u „hramu međunarodnog prava“ Vučić podsetio da je nad Srbijom 1999. godine izvršeno nasilje i upozorio na teror koji se danas vrši nad srpskim narodom na Кosovu, iz Srpske liste ističu da za istoriju mora da ostane sačuvano da je Srbija svom snagom bila na strani prava i protiv nasilja.

"Nadamo se, uprkos svakodnevnim pritisima, napadima i hapšenjima koje sprovode ekstremisti iz Prištine, da će vizija politički i ekonomski razvijenog Zapadnog Balkana, kao regiona mira i saradnje, biti snažnija od budućnosti sukoba i beznađa koju nam namenjuje Aljbin Кurti“, kaže se u saopštenju.

Uvereni su da će predsednik Aleksandar Vučić u Ujedinjenim nacijama nastaviti da čini sve što je u savremenim geopolitičkim okolnostima moguće kako bi sprečio Кurtija u namerama da protera Srbe sa Кosova i ponovo „razbukti požar sukoba u našem regionu“.

"Srpski narod na Кosovu i Metohiji i danas potvrđuje podršku svom predsedniku Aleksandru Vučiću, uveren da će se do poslednjeg atoma snage boriti da razum, mir i pravo prevladaju nad mržnjom i nasiljem“, zaključuje Srpska lista u saopštenju.