Svečlja: Odluka o puštanju na slobodu Pantića nema veze sa pravdom

Dželjalj Svečlja
Izvor: Kosovo Online

Dejan Pantić je još 6. septembra pušten da se brani sa slobode, odnosno ukinuta mu je mera kućnog pritvora, ali pojedini mediji su tek danas objavili pomenutu odluku suda. Tim povodom oglasio se i ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja, koji je istakao da takva odluka "nema veze sa pravdom".

Pantićev advokat, Ljubomir Pantović istakao je tada za Kosovo onlajn da protiv njega ne postoje dokazi, međutim Svečlja je danas istakao da "policija hapsi kriminalce koji zatim uz pomoć kaucije bivaju pušteni na slobodu".

Nazvavši Pantića "teroristom", Svečlja je naveo da mere koje je odredilo pravosuđe "nemaju veze sa pravdom".

"Policija hapsi teroriste, oni kupuju slobodu novcem. Danas smo videli da je terorista Dejan Pantić, koji je narušio ustavni poredak Republike Kosovo i prošle godine napao policiju i objekte CIK, pušten od strane suda. Iz kućnog pritvora, uz kauciju. Ni prva ni druga mera nemaju veze sa pravdom", rekao je Svečlja.

Prema njegovim rečima, dela za koja su optuženi Pantić i ostali su neka od najtežih krivičnih dela.

"Ne zaboravimo da je značajan deo kriminalaca koji su delovali na severu naše zemlje i koji su napali institucije  Kosova, Kosovsku policiju, pripadnike stranih misija i novinare, oslobođen u ovom obliku. Možemo pretpostaviti kojim se aktivnostima ovi ljudi ponovo bave. Isto tako, dela za koja su optuženi Pantić i drugi nisu bilo kakva dela. Oni su optuženi za neka od najtežih krivičnih dela po našem Krivičnom zakoniku", dodao je Svečlja.

Kako je istakao, takve odluke pravosudnih organa ne pomažu sprovođenju reda i zakona.

"Niko ne može biti toliko nemaran i bez poštovanja prema neumornom radu uz mnogo odricanja naših organa bezbednosti kao što su Kosovska policija i Obaveštajna agencija. Veliki posao koji se radi u borbi protiv kriminala u Mitrovici, a i šire, ne može se tako lako sabotirati", zaključio je Svečlja.