Svečlja: Srpska lista sabotirala referendum uz instrukcije iz Beograda

Dželjalj Svečlja
Izvor: Klan Kosova

Ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja reagovao je u nedelju nakon što je propala inicijativa za smenu gradonačelnika četiri severne kosovske opštine. On je izjavio da je Srpska lista, vođena Beogradom, sabotirala današnji proces.

Svečlja je najpre čestitao bezbednosnim institucijama što su ovaj proces završile bez incidenata.

“Čestitam našim bezbednosnim institucijama, zahvaljujući čijoj posvećenosti smo danas zaključili ovaj izborni dan bez ijednog incidenta u četiri severne opštine. Republika Kosovo je danas dala priliku građanima četiri severne opštine da se opredele za gradonačelnike svoje četiri opštine. S druge strane, Srpska lista je, kako u prošlosti, tako i sada, kroz različite forme vođene Beogradom, bojkotovala i sabotirala demokratski proces kao priliku da se opštine dovedu do novih izbora. Ova tema oličena nedemokratskim metodama ne nalazi se u takvom demokratskom procesu”, napisao je Svečlja na Fejsbuku.

On je dodao da je Centralna izborna komisija u saradnji sa drugim institucijama "još jednom dokazala opredeljenost za realizaciju svog mandata i puno poštovanje prava građana da odlučuju o svojoj budućnosti".

"Nastavićemo svoju posvećenost našim građanima bez obzira na razlike, naše institucije će biti na usluzi svima i za sigurnost naše zemlje. Kosovo je demokratska republika, svih građana bez razlike”, napisao je Svečlja.