Tahiri poručio Kurtiju: Ekonomskog rasta nema, ima samo rasta cena

Abeljard Tahiri
Izvor: Reporteri

Šef poslaničke grupe DPK Abeljard Tahiri rekao je da su u poslednje dve godine na Kosovu samo enormna poskupljenja koja onemogućavaju građane da se snabdijevaju osnovnim proizvodima sa svojim mesečnim primanjima, prenosi Reporteri.

Kurti je i danas u Beču ponovio svoju tezu o "velikom ekonomskom rastu". Tahiri ne misli tako.

"Ono što smo doživeli u poslednje dve godine je enormno povećanje cena, ovde ne govorimo o ekonomskom rastu, već o poskupljenjima koja sprečavaju građane Kosova da se snabdevaju osnovnim proizvodima u narednim mesecima. Voleli bismo da je istina, da je iza toga zaista stajao privredni rast, ali videli smo suprotno, videli smo rast cena“, rekao je Tahiri.

Poslanik DPK je rekao i da će se u četvrtak, 24. novembra, na narednoj sednici u Skupštini Kosova raspravljati o zdravstvenoj situaciji.

"Kao poslanička grupa DPK, zatražili smo glasanje o rezoluciji koja se odnosi na zdravstveno stanje u Republici Kosovo. Ovaj veoma važan sektor ostaje bez ministra, a vidimo da uopšte nema fokus premijera i Vlade, nedopustivo je da tako dug period, kao što je zdravstvo, ostane bez ministra. Fokus Vlade je potpuno izgubljen, imamo degradaciju usluga, situaciju koja pogađa džepove građana Kosova, jer su oni ti koji moraju da kupuju neophodne lekove, bez obzira na političku zdravstvenu situaciju. U četvrtak na sednici imamo debatu, ima mnogo koruptivnih afera koje su se desile u ovom periodu“, rekao je Tahiri.