Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na KiM uputilo otvoreno pismo Sandi Rašković Ivić

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji
Izvor: Radio Kontakt Plus

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na KiM uputilo je otvoreno pismo Sandi Rašković Ivić u kojem zahtevaju odgovor u vezi sa "njenim nečinjenjem za srpske žrtve" u periodu dok je bila na vlasti.

Udruženje Rašković Ivić pita zašto je ćutala dok je Oliver Ivanović držan u zatvoru u Prištini zbog navodnog ratnog zločina i zašto dok je bila na vlasti od 2000. do 2012. nije NATO agresiju nazivala kampanjom.

"DSS i predsednik Koštunica su oslobodili iz srpskih zatvora 2108 UČK kidnapera, silovatelja, zločinaca, na čelu sa braćom Mazreku, time ste potpisli smrtnu presudu za kidnapovane Srbe koji su držani za razmenu, u crno ste nas zavili", piše u saopštenju Udruženja.

Udruženje Rašković Ivić zamera što Udruženju nije omogućeno da, za vreme vlasti DSS dobije spomen sobe za kosmetske žrtve i za heroje Košara.

"Naše molbe tadašnjoj vašoj vlasti u vezi toga da prikažemo i otrgnemo od zaborava žrtve ostale su uzaludne. Zašto? Zašto nikada niste hteli da obeležite pogrom nad Srbima i srpskim svetinjama na Kosovu i Metohiji koji je počinjen 17.mart 2004.godine?", navodi se u saopštenju Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na KiM.