Vasoli: Kosovo će imati probleme sve dok ga Srbija ne prizna

Besnik Vasoli
Izvor: Koha ditore

Stručnjak za evropske integracije Besnik Vasoli izjavio je da će se Kosovo i dalje suočavati sa problemima, posebno u okviru regionalne ekonomske saradnje između zemalja Zapadnog Balkana, sve dok Srbija ne prizna kosovku nezavisnost, prenosi Koha.

"Sve nevolje počele su ranije i trajaće sve dok Kosovo ne reši političke probleme sa Srbijom i Bosnom. Dok ne bude pravno obavezujućeg sporazuma o priznanju Kosova kao nezavisne države nailazićemo na probleme. Slažem se da Kosovo treba da učini više u odnosu na EU. Moramo biti glasniji. Da iznosimo više argumenata. Primetio sam da imamo prilično oštar dijalog između sebe, ali malo kao društvo, nismo rešavali probleme", rekao je Vasoli.

Dodao je da Kosovo treba da traži preispitivanje CEFTA i uklanjanje administracije UNMIK. 

Prema njegovim rečima, Kosovu je omogućen Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju s Evropskom unijom, te da ne bi trebalo da bude problema da se postigne dogovor i o drugim pitanjima.

Slavko
15. Jul 2021.
I o UMNIK i o CEFTA ne odlucuju Albanci, niste nikakva sila da namecete Srbima i drugima u obe organizacije bilo sta, iako redovni bot zabeli mili ili kako vec uvek govori da ste najbolji.
Volkov
15. Jul 2021.
A to priznanje cete videti nikad, a ni onda. Razumite vec jednom da je Kosmet otet okupacijom i da se Srbija NIKADA nece pomiriti sa time.
Mnogi narodi sirom sveta nemaju svoje drzave, a vi albanci imate dve, i gde je tu sada logika? Sto je mnogo, mnogo je.
misterNO
15. Jul 2021.
Kako dve? Imaju tri države. Albaniju, Kosovo i Severnu Makedoniju. Pa, u Severnoj Makedoniji samo što još nema dvoglavog orla na zvaničnoj zastavi! Predsednik parlamenta, ogroman broj ministara u Vladi, dvojezičnost na zvaničnim dokumentima, nacionalni ključ pri zapošljavanju i dodeli rukovodećih pozicija u svim ustanovama…. Šta još treba??? Svi Albanci po tri lične karte. Zato ih i ima toliko… Je li Vjosa Osmani u imovinskoj karti napisala da ima uštedjevinu i u Severnoj Makedoniji?
Vlada
15. Jul 2021.
Човек је одлично схватио стање ствари али и указао Србији од чега да се чува. Дакле, Албанци рачунају да притисцима Запада избоксују признање Србије.
Надам се да Вучић зна шта му је чинити😜