Osmani: Srbija blokira CEFTA sporazum i destabilizuje Kosovo, BiH i Crnu Goru

Vjosa Osmani
Izvor: GazzetaExpress

Vršilac dužnosti predsednika Kosova Vjosa Osmani ocenjuje da Srbija destabilizuje čitav region, prenosi Ekonomia Onlajn.

Za Kljan Kosova Osmani je rekla da smatra da se Srbija pretvara da podržava regionalnu saradnju, ali da izaziva destabilizaciju na Balkanu.

"Osnovni problem je uvek bio isti i nikada nije bio nedostatak spremnosti Kosova za izvršavanje obaveza koje proizilaze iz regionalnih inicijativa. Bez obzira na to šta je Srbija potpisala, čak i u Berlinskom procesu, u praksi to ne primenjuju. Čijenica je da CEFTA nastoji da eliminiše barijere, dok Srbija postavlja stotine necarinskih prepreka za kosovsku robu, stvarajući tako ukupnu trgovinsku neravnotežu između Kosova i Srbije", kazala je ona.

Dodaje da to pokazuje da se uzalud potpisuju regionalne inicijative te da je Srbija navodno za regionalnu saradnju, a istovremeno destabilizuje Kosovo, Bosnu i Crnu Goru, pokušavajući da se predstave kao dobri susedi.

"Problem nije u nedostatku inicijativa, problem je što imamo državu koja sve blokira i koja ne ispunjava nijedno obavezu", izjavila je Osmani za medije u Prištini.

tosa
18. Decembar 2020.
Osnujte Zajednicu srpskih opstina, Fond za Sever, EPS trgovinu i Elektrosever i prestanite da glumite i pricate da Srbija nesto blokira i ne ispunjava...
bashkim
18. Decembar 2020.
nikad nece biti zso samo kao zko taqka nema vise nista sto nismo dali serbima sad nezavisna mreza cestit napred kosovo sad dolaze dobre vreme za kosovo bajden olbrajt klinton i drugi nasi mentori cestitam kosovo a sad treba da stavimo taksu na robe dok serbija i ems da realizije sta pisalo na bruksel za nezavisnu mreze ne cekate vise
Ja
18. Decembar 2020.
Taj block ste vi za sve te godine sto su prosle sa vasim lazima illegalnim i nezakonitim stvarima sto radite i nepravdama vi albanski teroristi!!!!!
misterNO
19. Decembar 2020.
@bashkim
Po, komš`o….sFe si ti u pravu, sFe! Po, ali…zaboravio si jednu stFar…Mi imamo McDonald's, McDonald's, McDonald's… 😂😂🤣🤣🤣