Vlajić: Ne znam nikoga ko veruje da će se u postupku suđenja za ubistvo Ivanovića stići do istine

Advokat Nebojša Vlajić
Izvor: Kosovo Online

Dugogodišnji prijatelj ubijenog Olivera Ivanovića, advokat Nebojša Vlajić izjavio je danas, na petogodišnjicu ubistva lidera GI SDP, da ne zna nikoga ko veruje da će se u sudskom postupku koji se vodi pred kosovskim pravosudnim organima, stići do istine, prenosi Radio Mitrovica Sever.

"Kosovsko pravosuđe je dokazano nesposobno i ko se nada pravdi u takvom postupku je u najmanju ruku vrlo neinformisan. Ono što do sada imamo, pet godina nakon ubistva, jeste da mi i dalje ne znamo ništa. Saslušano je na desetine svedoka, od kojih niko nije rekao ni jednu konkretnu stvar. Ljudi protiv kojih se vodi postupak su bili po tri godine u pritvoru, postupak se vodi četiri godine i nikakvog rezultata nema", rekao je Vlajić.

On je danas na mestu ubistva Ivanovića upalio sveću i odao poštu i tom prilikom dodao da smatra da, posle dosadašnjeg toka postupka koji se vodi pred prištinskim pravosudnim organima, ne treba očekivati da će se desiti nešto spektakularno. Vlajić je rekao optužnica, i posle više ispravki na zahtev suda, ni danas ne valja.

"Optužnica je sastavljena od strane nesposobnih ljudi, koji o događaju ne znaju puno nego nagađaju. Sama činjenica da je sud vraćao optužnicu tri puta na ispravku govori da ona nije valjala i ja sam ubeđen da ona ne valja ni danas. Kako će se do kraja suđenja stići to je drugo pitanje, ali ta optužnica ne pruža nikakvu nadu da će taj postupak biti ubedljiv", zaključio je Vlajić.