Vučić: Nastaviće se pritisci na Srbiju, posebno po pitanju KiM

Aleksandar Vučić
Izvor: Printscreen, tv Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija sa pritiscima živi svaki dan, kao i da je neverovatna potreba drugih da vode politiku Srbije. Kao i da će se ti pritisci nastaviti i da će se odnositi pre svega na Kosovo.

On je novinarima nakon obilaska skladišta u Luci Beograd, rekao da nije lako voditi samostalnu i nezavisnu politiku i da nije lako reći do kada će Srbija to moći.

"Nije to bilo lako reći ni pre 90 dana, a posle 90 dana uspeli smo da zadržimo svoj stav. Ti pritisci su zloupotreba svega i ticaće se pre svega KiM, da se ne ostavi kao presedan to kosovsko rešenje, jer hoće da kažu da to ne može da važi za bilo koga drugog je to sui generi slučaj i da Srbija mora da se natera na neki sporazum sa Albancima pre svega da prizna nezavisnost Kosova jer bi to bilo rešenje za sve i jer bi osnažilo poziciju Zapada prema Rusiji", rekao je Vučić na pitanje da li očekuje da se nakon razgovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom pojačaju pritisci na Srbiju.

On je dodao da nigde nećemo dobiti dovoljno razumevanja, niti će ko da razume dovoljno poziciju Srbije.

"Zato je dobro da vidimo koliko možemo da čuvamo tu našu poziciju uprkos tome da se nismo zaklinjali u cvet i u med i sve na svetu. Mi smo svoju poziciju sačuvali i izdržali", rekao je Vučić.