Vučić primio ambasadora Ukrajine u oproštajnu posetu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Ukrajine Oleksandra Aleksandroviča i zahvalio mu na angažovanju u unapređenju odnosa između dve zemlje, prenosi Tanjug.

Predsednik Vučić je ukazao na to da Srbija i Ukrajina imaju mogućnosti da razvijaju saradnju u različitim sferama od obostranog interesa i naglasio potrebu da se nastavi rad na jačanju ekonomskih odnosa, s obzirom na neiskorišćene potencijale.

Kako je saopštila Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije, sagovornici su se saglasili da postoji još mnogo oblasti u kojima bi Srbija i Ukrajina mogle dodatno da se angažuju kako bi unapredile saradnju.

S tim u vezi su istakli da je važno da uskoro bude završen rad na uspostavljanju Sporazuma o slobodnoj trgovini između Srbije i Ukrajine.

Predsednik Vučić i ambasador Aleksandrovič su konstatovali da su obe zemlje opredeljene za poštovanje normi međunarodnog javnog prava, kako bilateralno, tako i kroz rad međunarodnih organizacija i institucija.

Ambasador Aleksandrovič je istakao da su Srbija i Ukrajina prijateljske zemlje čija se saradnja bazira na međusobnom uvažavanju i dodao da su mu boravak i rad u Srbiji predstavljali posebno zadovoljstvo.

Predsednik Vučić je poželeo ambasadoru dobro zdravlje i mnogo uspeha u daljem radu.