Vučić: Srbe na Kosovu niko ne može da uceni, oni dobro znaju ko za njih radi dobro, a ko loše

Vučić
Izvor: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da Srbe na Kosovu niko ne može da uceni, jer oni znaju ko za njih radi dobro, a da oni koji misle da je ucena moguća, loše govore o našem narodu na Kosovu, prenosi Tanjug.

Na pitanje novinara da prokomentariše izjavu Mlađana Ðorđevića, lidera pokreta "Oslobođenje", inače, nekadašnjeg savetnika predsednika Srbije Borisa Tadića, da je Vučić izdao Kosovo i da ga Srbi na Kosovu podržavaju zbog straha i ucena, predsednik Srbije kaže da izbore na toj teritoriji kontroliše OEBS.

"Mislim da Srbe na KiM niko ne može da uceni i oni znaju ko za njih radi dobro, a ko loše, ko je realan, ko se ne busa u prsa i ne izmišlja da će sve lako da reši i ko tim ljudima pomaže, tako da oni na taj način donose odluke", ukazao Vučić.

Osvrćući se na bivšu vlast, kaže da što se "njih" tiče, oni su pomagali od 2000. do 2012. godine, pa i 17. marta 2004. godine time što su izdali saopštenje kada je srpski narod progonjen.

"Sećam se kako su pomogli", rekao je Vučić.

On je dodao i da je bivša vlast molila Amerikance da ne priznaju Kosovo, dok se izbori ne završe, pa je dva dana posle inauguracije, Amerika priznala Kosovo.

"Na to su opet reagovali saopštenjem. Neka ljudi pogledaju da li su bolji oni kada je u njihovo vreme 90 zemalja priznalo nezavisno Kosovo ili oni u čije je vreme 18 zemalja povuklo priznanje Kosova", poručio je Vučić.

Ja
14. Januar 2021.
Nijedan predsednik nije bio od tada bolji predsednik od vas danas predsednice vucicu nikad vi ste najbolji predsednik od svih ostalih sto su bili predsednici to je istina !!!!!!!!
Ja
14. Januar 2021.
Jer se istina vidi i moze da se opravda vi ste najbolji predsednik vucicu ja verujem u vas i vas celi tim hvala vam u svemu sto narodu dobro cinite i branite !!!!