Vučić: Zabrinut sam zbog prebijanja Srba na Kosovu i Metohiji

Aleksandar Vučić
Izvor: Printskrin

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Budimpešti povodom incidenta u blizini Brnjaka da je "zabrinut zbog prebijanja Srba, ali i da je to pitanje za NATO i EU zašto do dozvoljavaju".

"Jasno smo postavili granice dokle ćemo trpeti odluke Albanaca. Verujem u hrabrost naroda. Bude li pokušaja progona našeg stanovništva, to se neće dogoditi", naveo je predsednik Srbije.

O ZSO i skidanju panoa

"Ako Briselski sporazum postoji, očekujem da sutra zaseda menadžemt i da počnemo sa formiranjem ZSO. Nadam se da nećemo čekati još deset godina", naveo je Vučić.

On je naveo da je njegovo pitanje zašto se ruše, cepaju i skidaju panoi i natpise koji se odnose na ZSO.

"Nesporno je da to isto piše u Briselskom sporazumu. Oni su počeli da hapse ljude tamo. Kada njima nešto treba, onda zauzimaju sever, a sa druge strane oni traže srpske agente po šumama, slikaju, jure... Da nije suviše ozbiljno i da ne može da bude tragično, smejali biste se. Da krenemo i mi da hapsimo? Eto kakvi su licemeri u pitanju", rekao je on.

Vučić je prokomentarisao i promociju knjige supruge kosovskog premijera Aljbina Kurtija u Beogradu.

"Ona je žena Norvežanka. Nemam problem sa time da se plašimo nečijih reči i knjiga. Pojma nisam imao, pročitao sam u novinama, usput. Imao bih drugo pitanje, a kako da je samoopredelje suština slobode za sve narode, za Norvežane i za Albance i za sve Evropljane osim za Srbe? To je pitanje za sve Evropljane. Znamo gde nam je mesto, znam da smo mali i da svetske sile nisu bile na našoj strani 1999. godine. Da sam znao da se o tome bavi knjiga, došao bih da dobijem odgovor na ovo pitanje... Samo nemojte da me lažete i pravite majmunom kako to nije tako“, naveo je Vučić.

 

Ja
23. Septembar 2021.
Oni su tamo ulazili illegalno na severu kosova sa silom i napadima protiv naroda i srbije nije se to smelo raditi niti dozvoliti narod ima pravo da brani svoje pravo i sebe i svoju zemlju od sile sto se nije smelo dozvoliti nego se trebalo spreciti!!!
nona
23. Septembar 2021.
dodji i brani ti tigar iz kartona dodji ne pricaj iz beograda da vidimo sta se desava galamdjija
Crna Gora
23. Septembar 2021.
Sramota vala da biju srpski narod na Kosovo a da predsednik izjavi da je zabrinut. Bolje da se nagomilalo srpske vojske na Kosovo malo