Vujičić: Opozicija danas potpisala izdaju 

Danijela Vujičić
Izvor: Kosovo Online

Poslanica Srpske napredne stranke Danijela Vujičić ocenila je da je opozicija u Srbiji danas "potpisla izdaju" dokumentom koji nosi naziv "Dogovor za pobedu" ističući da je njihov cilj rušenje predsednika Srbije Aleksandra Vučića, dok se on bori za Kosovo u Vašingtonu. 

"U danu kada će se predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, obratiti Generalnoj Skupštini UN, gde će izneti činjenice i istinu o teškom životu našeg naroda na KiM i našoj borbi za očuvanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta, kao i poštovanju svih principa međunarodnog prava jedne male, ponosne i nezavisne Srbije, u kome će ostaviti  pečat  državnika koji odgovornom i hrabrom politikom, nastoji da postavi drugačije temelje budućnosti i odnosa prema Srbiji, u kojoj će srpska deca na KiM imati bezbrižno detinjstvo, u kojoj će mir, a ne bodljikave žice obezbeđivati srpske svetinje i da pokuša da zaustavi krug nesreće, istoriju muke, stradanja, na današnji dan za Srbiju važan, u Beogradu opozicija potpisuje sramni "Dogovor za pobedu" gde  je na lažima protesta "Srbija protiv nasilja " u stvari  "Dogovor za rušenje Vučića, dogovor za priznanje KiM i dogovor za pljačku Srbije", istakla je Vujičić, saopštila je SNS. 

Vujičić je dodala da je Srbiji danas više nego ikada potrebna sloga i jedinstvo. 

"Ova bedna kolona odreda, skloni Vučića, rasparčaj Srbiju danas kada nam je više nego potrebna sloga i jedinstvo, gde podrškom našem predsedniku u UN branimo našu  Srbiju i naš narod, opozicija je na čelo stavila šta misli o Srbiji.Ona nije srpski narod oni su dijagnoza. Opet će pobediti slobodna, a ne plaćenička, nezavisna i celovita a ne rasparčana, ekonomski jaka a ne opljačkana Srbija. Mi leka za njih imamo. Pobediće slobodna a ne plaćenička, nezavisna i celovita a ne rasparčana, ekonomski jaka a ne opljačkana Srbija. Srbija na čelu sa našim predsednikom je Srbija koja je data narodu na upravljanje i koji će danas videti one u Beogradu koji su potpisali izdaju. Opozicijo, navodno srpska, danas ste stavili potpis i pečat na 'Dogovor' priznanja KiM". poručila Vujičić. 

Ranije danas, opozicione stranke, organizatori protesta "Srbija protiv nasilja" potpisali su sporazum pod nazivom "Dogovor za pobedu" u Skupštini Srbije.

Ovaj dokument ima 10 tačaka, a između ostalog predviđa kontrolu izbornog procesa, zajedničku kampanju za izlazak na izbore, formiranje jedne zajedničke ili više ideološki srodnih izbornih lista u zavisnosti „od očekivanog najboljeg rezultata za pobedu na predstojećim izborima“.