Vulin: Rusija neće menjati stav o Kosovu

Aleksandar Vulin u Atini
Izvor: mup.gov.rs

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da Rusija neće promeniti stav o Kosovu i da nijedna izjava ili potez ruskih zvaničnika ne ide u drugom pravcu, baš kao što nijedna izjava ili potez zvaničnika EU ili SAD ne ide u pravcu povlačenja priznanja Kosova ili poštovanja teritorijalne celovitosti Srbije. 

Vulin je tako reagovao na navode u pojedinim medijima da Ruska Federacija u teoriji poštuje teritorijalni integritet Srbije, ali ne i u praksi.

"Nisu Rusi postavili glupo pitanje Međunarodnom sudu pravde, već Srbi, i nisu Rusi, već Srbi izmestili rešavanje kosovskog problema iz Ujedinjenih nacija, naravno, ako prihvatimo da je vlast Tadića i Jeremića bila srpska vlast. Sramni potezi vlasti DOS-a ostavili su priliku svima da koriste odluku Međunarodnog suda pravde kako god im odgovara, svima osim Srbima u čije ime je glupo pitanje postavlјeno. Rusija neće promeniti stav o lažnoj državi Kosovo i nijedna izjava ili potez zvaničnika Ruske Federacije ne ide u drugom pravcu, baš kao što nijedna izjava ili potez zvaničnika Evropske unije ili Sjedinjenih Američkih Država ne ide u pravcu povlačenja priznanja Kosova ili poštovanja teritorijalne celovitosti Srbije", naveo je Vulin, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.