Zaharova: Kosovo poligon za "crne“ transplantacije, redovi za organe ubijenih

1
Izvor: MSP Rusija

Potparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova nazvala je Kosovo poligonom za rad "crnih“ transplantologa tokom oružanog sukoba u regionu, prenose Novosti.

„Kosovo i Metohija je teritorija 'crne' transplantologije. To je oblast gde su ljude žive secirali i vadili im unutrašnje organe radi prodaje onim ljudima koji su, bezuslovno i bez namere da klevećem, to je tačno tako, na Zapadu stajali u redovima čekajući na operaciju presađivanja organa. Oni su te organe počeli da dobijaju onda kada se Kosovo i Metohija pretvorilo u strašnu crnu rupu, u kojoj su ljudi nestajali, koje ne samo da su ubijali, već su to činili kako bi prodavali njihove unutrašnje organe", istakla je Zaharova u svom jutarnjem programu na radiju Sputnjik.

Specijalni sud za Kosovo formiran je radi razmatranja teških prekograničnih zločina, ratnih zločina i zločina protiv čovečnosti, počinjenih u periodu od 1998. do 2000. godine na Kosovu.

Povod za njegovo formiranje bio je izveštaj Parlamentarne skupštine Saveta Evrope, objavljen 7. januara 2011. godine, u kom se tvrdilo da su članovi OVK, krajem 1990. početkom 2000. godine, bili umešani u ozbiljne zločine, kao što su trgovina narkoticima, kidnapovanje i ubistva ljudi, trgovina ljudskim organima.